Založ si blog

Navštívil som bojnickú opachu

Pretvorená panoráma Bojníc láka panoramachtivých návštevníkov na výlet hore na kopec. Musím sa priznať, som rodák z tohto historického mestečka a odolával som pokušeniu pridať svoje peniaze k zisku majiteľa kúpeľov za túto „atrakciu“.

Na mieste, kde je tento zážitkový areál, bola voľakedy malá lúčka skrytá medzi stromami využívaná na romantické chvíle či oddych. Dnes je to premenené a na oplotený areál, ktorý zahŕňa bufety, reštauráciu, malý amfiteáter, lezecký park, množstvo atrakcii pre deti a samozrejme rozhľadňu.

Počas Veľkej noci bola toho väčšina zavretá, preto i pomerne drahé parkovné sa mi zdalo neoprávnené. Pri pokladni na rozhľadňu Vás vítajú typickí obyvatelia našich hôr – za dve eurá hrajúce plastové gorily. Typickými obyvateľmi našich prahôr to bude ešte viac doplnené, keďže pri parkovisku bolo vidieť ešte množstvo nerozbalených dinosaurov, opäť plastových. Výstup na rozhľadňu potom čo zaplatíte 10 eur za osobu, už musí zvládnuť každý. Dookola sa točíte až dorazíte na vrchol. Že je šmykľavka zatvorená, opäť nikomu nevadí, možno je otvorená iba v lete a funguje ako miesto, kde sa môžete za ďalších pár eur pekne pripáliť.

Výsledok, ktorý každý očakáva – krásny výhľad, bol pre mňa sklamaním, okrem výhľadu smerom na dedinku Kocurany, neprináša nič nové, nič čo by sa nedalo vidieť z hradnej veže bojnického zámku alebo z kopcov, ktoré sú okolo. Ani ďalekohľad, ani nijaké prekvapenie, ani nič adrenalínové. Znudení ľudia sa pomaly točiac vracajú dole.

Nevadí mi, že na tomto mieste sa postavila rozhľadňa, zvláštne rozhodnutie, ale budiš. Miesto je to krásne a ponúkalo veľa možností. Ale prečo taký gýč s takým veľkým znetvorením bojnickej panorámy, tomu nerozumiem.

Okrem tohto gýču, sa celý tento areál nedá nazvať ničím iným ako neohľaduplným nevkusom. Miestami to vyzerá tak, že majiteľ kúpeľov chodí do supermarketu obludností a v každej uličke sa mu niečo zapáči a čím rozmerovo väčšie, tým lepšie. A šup s tým sem.

Takže večer, keď budete počuť zavýjať vlkov z neďalekej ZOO, tak to nebude ten čudný čierny pes pred parkoviskom, keď sa Vám bude zdať, že počujete rev dinosaurov, možno to bude iba dychovka z toho amfiteátru.

A ešte niečo, keď najbližšie pôjdete na výlet do Bojníc, nezabudnite si zobrať zo sebou karbobrúsku, lebo toto mesto sa mení na mesto plné oceľových plotov.

 

Básničky VI.

29.09.2023

Ráno IIIa.3 dvadsaťštyri hodinoví ľudia klepú na okná ešte poskakujem v záhrade plnej balónov nadýchnem sa z vankúša spomienok je čas na čaj a prvú predpoveď počasia v real- timovej databáze mojich myšlienok začínam generovať obvyklé hlúposti obraz dnešného dňa sa na jeden displej nezmestí vírim prach a príležitosti, niečo na mňa sadne [...]

Bilboardy – náš duševný smog

24.08.2023

Bilboardy – náš duševný smog premnožený pri príležitosti volieb tých, z ktorých niektorí povedú našu krajinu: Demokrati: „Demokrati spájajú“ – rozpojiť, spojiť, rozpojiť, spojiť, rozpojiť, spojiť, kto si trúfne odhadnúť v akej fáze (roz)spájania budú po voľbách, alebo dva mesiace po nich. Republika: „Mimovládkam ani cent“ – neverte im, že nevedia [...]

Básničky V.

19.05.2023

Večer je pomarančový večer vyrušuje ma neustále kolísanie vody z trička presvitá celý svet zobudil som ťa, aby si zaspala vták bije zobákom o sklo moje srdce bije ako čineli dnes sa všetky čmeliaky zbláznili lietali ako drony a chytili nás podvečer v posteli Rajská záhrada chovajú ma vo vysokom dome, možno na slaninu možno na výkon práce okná [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 52160x
Priemerná čítanosť článkov: 1630x

Autor blogu

Kategórie